Hocaların en başından beri vurguladığı Almanca genelde. Ama ticaret hayatına falan bakıldığında Rusça veya Çince öneriliyor. İkisini de öğreneceğimden değil ama Almanca’ya ön yargım ve İspanyolca’ya sempatim beni sıkıştırıyor ekstra olarak...
top of page
bottom of page
Bu soruyu soran arkadaşın bundan haberi yok sanırım: "https://www.hukukvegencdusunce.com/hukukta-yabanc%C4%B1-dil"
Almanca öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum ben.
Hukuk fakültesi hocalarına,’’ hangi yabancı dili öğrenelim?’’ diye sorduğumuzda genellikle ‘’Almanca öğrenin’’ cevabını duyarız. Çünkü hukuk alanında İngilizce’den sonra en önemli dil olarak karşımıza Almanca çıkıyor. Hukuk alanında akademisyenlik düşünenler veya Borçlar Hukuku, Medeni Hukuk, Ceza Hukuku ve Ticaret Hukuku alanında çalışmak isteyenler mutlaka Almanca öğrenmeliler.
AİHM’in merkezinin Fransa olması Fransızca’yı hukukta çok önemli hale getiriyor. İdare Hukuku, Genel Kamu Hukuku, İnsan Hakları gibi kamu hukuku dallarında çalışmak istiyorsanız mutlaka Fransızca öğrenmelisiniz . AİHM’e yapılan bireysel başvurularda Fransızca yazılmış dilekçeler çok daha etkili oluyor.
İtalya, bilindiği gibi moda ve tasarımın başkenti. Son dönemlerde oldukça popüler olan moda hukuku ve fikri ve sınai haklar gibi konularda çalışmak isteyenler açısından İtalyanca avantaj sağlayacaktır. Akademisyenlik düşünen öğrenciler açısından da İtalyanca oldukça önemli. Özellikle ceza hukuku alanında çalışmak isteyenler İtalyanca öğrenmeli.
Özel Hukuk konuları için Almanca. Kamu Hukuku hatta özellikle Anayasa konuları için Fransızca.
Ya İngilizce sadece hukukta değil her şeyde şart oldu artık ama meslek bazında düşünüldüğünde Almanca mantıklı geliyor. Duayen hocaların çoğu da Almancayı destekliyor zaten dediğin gibi.
İngilizce bilen avukat sayısı bile çok az:(